tiistai 25. marraskuuta 2014

¡Adiós Turku - Me voy para Vigo!

”Oi Espanja! Pääset lämpimään ja aurinkoon” ”Älä tuu ruskeena takas”
Vastaavia kommentteja sain kuulla kaikilta, joille kerroin matkasuunnitelmistani Espanjaan. Vastaukseni oli yksinkertainen: ”Meen Galiciaan. Siellä sataa.”

Aurinkoinen päivä Vigossa
Galicia Pohjois-Espanjassa (Portugalin pohjoispuolella) ei ole tunnettu hyvästä säästään. Pois siis mielikuvat auringosta ja täysistä hiekkarannoissa. Tilalle tulvivat kadut, sateenvarjot ja tyhjät hiekkarannat. Viiden päivän matkaan mahtui kuitenkin yksi aurinkoinenkin päivä. Lisäksi Galiciasta on hyvä tietää, että espanjan lisäksi Galiciassa puhutaan gallegon kieltä.

Joku saattaa kysyä, miksi ihmeessä joku suuntaa Galiciaan marraskuussa, jos siellä kerran vain sataa? Syitä on useita ja omani ovat vaihto-oppilaat sekä jalkapallo. Olin viime lukuvuonna kansainvälisenä tuutorina ja suuntasin Galiciaan toisen tuutorin kanssa katsomaan viime vuoden vaihto-opiskelijoita. Matkan ajankohdan päätti kuitenkin Der Deutsche Fußball-Bund. Vigossa nimittäin pelattiin ystävyysottelu Espanja-Saksa, johon tietenkin halusin katsomaan, miten uudet maailmanmestarit lyövät vanhat.

Lensimme Portugaliin Porton kentälle, koska monen tunnin junamatka Madridista ei houkuttanut. Lentokoneesta maisemia katsellessani jouduin luovuttamaan ja myöntämään, että vaihtarini olivat oikeassa – vihreä meri on olemassa (yritin kovin väittää vastaan ja sanoin, etten usko ennen kuin näen.)

Pontevedra
Kiersimme muutaman päivän aikana Santiago de la Compostelan (pyhiinvaeltajien kaupunki), Pontevedran (minkä?) ja Vigon. Näistä kolmesta kaupungista vei Vigo mäkineen voiton ja viimeiselle sijalle jäi kaupungeista tunnetuin eli Santiago de la Compostela, jonka katedraali oli kuitenkin näkemisen arvoinen. Mikäli Galiciaan suuntaa, kannattaa ehdottomasti kiertää isoimmat kaupungit ja totta kai viettää aikaa rannoilla.

Auf geht's Deutschland!
Kävelimme Vigon katuja kun huomasimme erään hotellin edessä ihmisjoukon ja bussin, jossa luki ”Deutschland Fußball-bund.” Ei mennyt kuin muutama minuutti, kun Saksan maajoukkue Jogi Löwin johdolla tuli hotellista. Muistin samalla hetkellä, että matkallahan olikin jokin toinenkin syy kuin hyvien ystävien tapaaminen ja innostus seuraavan päivän peliä kohtaa nousi! Peli olikin huikea rankasta vesisateesta huolimatta. Saksa teki voittomaalin viimeisillä minuuteilla.


Muita hauskoja kokemuksia matkalta olivat esimerkiksi mustekalan maistaminen (yllättävän hyvää), monopolin pelaaminen yliopiston ruokalassa sekä espanjalaisen ystäväni saksan tunnilla vieraileminen. Esittelin itseni saksaksi ja sain opettajalta ”Joder”-reaktion jälkeen ystävällisen kehotuksen puhua hitaammin. Opettaja kysyi, onko suomen kielessä sijamuotoja. Vastattuani hän totesi: ”15 sijamuotoa ja kylmä? En ole menossa Suomeen!” Itse valitettavasti jouduin lähtemään Espanjasta juurikin tuohon kylmään, 15 sijamuodon luvattuun maahan.

Kirjoittanut Jutta Lankinen


Santiage de la Compostela
Löytyi niitä hiekkarantojakin
Pontevedran soiva silta
Vigo valmistautumassa jouluun
Kuuluisa katedraali remontissa
Palmuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti